Magasinet

Hvordan sette gode mål for treningen din

Trenger du tips til hvordan sette gode mål for treningen din? Her deler vi våre beste tips til hvordan du kan få resultater med treningen din ved å sette gode mål for treningen.

Gode treningsmål kan være alt fra klare sin første armheving, til å kunne løpe 5 kilometer på 30 minutter, sier Nasjonal leder for Personlig Trening, Arne Eilertsen hos Family.

Sett S M A R T E mål for treningen

Målet ditt bør være spesifikt, målbart og ambisiøst. Det må være realistisk for deg å nå, innenfor en tidsbestemt periode og målet bør kunne evalueres.

Spesifikt: Løpe 5 km på 30 minutter på tredemølle med 2% stigning.

Målbart: Trener du på tredemølle i studio, måler du dette enkelt ved hjelp av displayet på tredemøllen. Du kan også bruke pulsklokke eller pulsbelte i kombinasjon med en app for å kunne måle fremgangen din på flere parametere.

Ambisiøst: Sett et mål som utfordrer deg! Følg en plan mot dette målet, motiver og push deg selv på øktene. Et mål bør være såpass ambisiøst at du blir stolt av deg selv når du klarer det.

Realistisk: Husk at målet må være realistisk for nettopp deg! Lag gode rammer for suksess ved å jobbe mot det store målet, med små delmål på veien. Dette gir mestringsfølelse og gjør det store treningsmålet lettere å nå.

Tidsbestemt: Sett en dato for når målet skal være nådd. På den måten vil du ha en bestemt periode hvor du må jobbe fokusert mot målet, det kan være ett år, det kan være 6 uker.

Evaluerbart: Det er alltid gøy å kunne se tilbake på det du har oppnådd. Evaluer prosessen etter perioden er over, og sette et nytt mål. Det er helt greit å ikke nå målet sitt, så lenge du har gitt alt, og hatt det gøy på veien. Evaluer hva som var hindre for suksess og ta fatt på en ny periode.

Nå målet ditt ved hjelp av PT

Hvilken form er du i nå, og hva er målet ditt? En personlig trener hjelper deg med å finne et motiverende og riktig mål for deg, tilpasser et treningsprogram helt etter dine forutsetninger, og følger deg hele veien til mål. Med en fast avtale ukentlig vil hele uken være mer fokusert og motiverende.

Christian Martinussen (38), jobber i Securitas og har en hverdag som stiller krav til å ha en sterk kropp. Han trives godt på Family-senteret sitt og motiveres selv av å ha en plan med treningen sin.

- Jeg henter inspirasjon fra utfordringen i å forbedre meg selv gjennom trening. Jeg liker å sette spesifikke mål, og vite hva jeg ønsker å oppnå med timene jeg legger ned på treningssenteret, sier Martinussen.

Sammen med personlig trener, jobber du målrettet og systematisk mot et mål dere setter sammen. Delmål og kontinuitet er ofte nøkkelen for suksess.

Uavhengig av hva som er målet ditt med treningen, anbefaler jeg Family, og gjerne få hjelp av deres flinke personlige trenere underveis!

- Christian Martinussen, Family-medlem 

Klar for å komme igang med treningen?

Gjør en avtale om å nå dine mål! En time i uken med PT øker motivasjon og utbytte av hele uken, både på og utenfor treningssenteret.

- Arne Eilertsen, Nasjonal PT-leder i Family Sports Club

Hos Family Sports Club finner du PT’er med ulik spesialisering og nivå slik at du finner en trener som passer akkurat deg! Les mer og bli medlem her.