Magasinet

Hjemmelagde proteinbarer med peanøtt og kokos!

Hva er vel bedre enn hjemmelagde proteinbarer etter trening? Her viser vi vår beste oppskrift på enkle barer som du kan ta med deg i treningsbaggen.

Ingredienser:

  • 10 stk store dadler
  • Peanøttsmør
  • 2 dl havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 1 dl kokosmasse
  • Valgfri topping

Slik gjør du:

  1. Ta ut stenene i dadlene, og kjør dadler sammen med peanøttsmør i en kjøkkenmaskin / blender. Massen skal bli jevn og henge sammen, om den er for tørr, tilsett flere dadler.
  2. Bland inn havregryn og chiafrø, sammen med kokosmassen og kjør til alt er godt blandet.
  3. Legg bakepapir i en brødform, og fordel massen utover. Settes i frysen i 30 minutter.
  4. Kutt opp i stykker på 2 cm bredde.
  5. Smelt sjokolade og kokosfett eller annen topping, dryss over og sett i kjøleskapet til toppingen har stivnet.

Nå har du 8-10 proteinbarer, som fint holder seg i 2 uker i kjøleskapet. Om du ønsker lengre holdbarhet, oppbevar dem i frysen og ta opp ved behov.