Magasinet

BLI HVERDAGSSTERK MED STYRKETRENING

Hva skjer egentlig med kroppen når vi trener styrke, og hvorfor er det så viktig å belaste musklene også når vi blir eldre?
I uke 43 går startskuddet for Styrkeuka 2020, hvor betydningen av styrketrening står i fokus. Vi ønsker å inspirere deg til å bli hverdagssterk med styrketrening!

Hvordan utføre styrketrening?

Du kan trene styrke hjemme i din egen stue, i naturen, fra kontorstolen og på ditt treningssenter. Om du er uerfaren med styrketrening, kan du begynne med timer sammen med en Personlig Trener (PT) slik
at du får en trygg og god start.

Ønsker du å komme i gang med styrketrening kan du begynne med din egen kropp som belastning. Øvelser som utfall, armhevninger og situps er ofte stimulerende nok kun med kroppsvekt. Deretter kan man utfordre seg selv ved bruk av treningsstrikker, vekter og apparater på ditt treningssenter.

PT-Konsultasjon

  • En samtale hvor vi setter mål som motiverer deg
  • Vi kartlegger utgangspunktet ditt
  • Herfra hjelper vi deg å finne ut hvordan akkurat du bør trene
  • Oppsummering av timen, tilrettelegging av dine mål

Les mer om personlig trening her

PT time for senior

Hva skjer i kroppen når gjør styrketrening?

Når du tar en armheving, løfter manualer i en skulderpress eller trener knebøy, utsettes muskelen for en større belastning enn den er vant til. Musklene blir da stimulert til å lage flere styrkeproduserende proteiner, som igjen fører til muskelvekst slik at musklene lettere skal tåle belastningen neste gang.

Du blir med andre ord sterkere!

Hvorfor trene styrke?

Når vi blir eldre, mister vi også muskelmasse. Dersom de daglige aktivitetene ikke belaster styrken vår, vil vi få en reduksjon i muskelfunksjon. Rådet fra Helsedirektoratet er klart;

Styrketreningen bør utføres to til flere ganger i uken, og inngår i rådet om fysisk aktivitet fra Helsedirektoratet.

Ved å gjøre styrketrening til en del av din hverdag, vil du lettere kunne utføre dine daglige gjøremål - vi kaller det å være hverdagssterk!

“Voksne og eldre bør være fysisk aktive i minimum 150 minutter med moderat intensitet eller 75 minutter med høy intensitet per uke, eller en kombinasjon av moderat og høy intensitet”

helsedirektoratet.no

Kettlebell styrke

Trenger du hjelp til å komme i gang? Finn ditt nærmeste treningssenter, så hjelper vi deg!

Sammen blir vi hverdagssterk med styrketrening!


GRUPPETIMER MED FOKUS PÅ STYRKE

HARDHAUSEN
Høyintensiv kondisjons- og styrketrening på ulike stasjoner. Finn hardhausen i deg!

STERK
En styrketime for de store muskelgruppene, med egen kroppsvekt og vekter.