Meny
Søk

Aktiv mot kreft - Høy puls for en god sak

Tilsammen har vi tidligere samlet inn 342 000 kr til Aktiv mot kreft. Nå har vi mål om å samle inn ytterligere 150 000 kr.

Her kan du lese mer om Aktiv mot kreft. 

Tilsammen har Family Sports Club tidligere samlet inn 342 000 kr til Aktiv mot kreft. Startskuddet for FSC Challenge er mandag 20. april og da er målet å samle inn ytterligere 150 000 kr. 

En av tre nordmenn får en kreftdiagnose iløpet av livet. Forskning viser at fysisk aktivitet kan bidra positivt både forebyggende, under og i etterkant av kreftbehandling. Aktiv mot kreft jobber for å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. Vi ønsker å tilrettelegge for at kreftpasienter på norske sykehus kan få bedrive tilpasset fysisk aktivitet under og i etterkant av sin kreftbehandling. Siden 2008 har vi derfor etablert åtte Pusterom, -lavterskel trenings- og aktivitetssentre på norske sykehus. Åtte nye Pusterom er under planlegging, og Aktiv mot krefts mål er at alle kreftsykehus som ønsker, skal få et Pusterom av oss.

Fysisk aktivitet er den røde tråden de fleste av våre satsingsområder. Aktiv mot kreft bidrar med økonomisk støtte til tre store forskningsprosjekter på fysisk aktivitet og kreft, i tillegg til medisinsk/teknisk utstyr til norske sykehus, som blant annet en PET/CT-scanner og diagnoseutstyr for prostatakreft. Sammen med Norges Idrettshøgskole (NIH) og OUS har Aktiv mot kreft også utarbeidet et studieprogram for fysioterapauter, trenere og behandlere som spesialiserer seg på tilpasset fysisk aktivitet for mennesker som har gjennomført en kreftbehandling. Aktivinstruktørstudiet er nå tilgjengelig både som eget kurs og som en intergrert del av enkelte bachelorstudier ved NIH. Vi håper alle steder i landet som tilbyr trening og fysiskalsk behandling kan tilby en AKTIV-instruktør.

Aktiv mot kreft er veldig glade for at Family Sports Club nok en gang gir sine medlemmer muligheten til å bidra til vårt arbeid. Fysisk aktivtet er viktig for oss, slik det også er for dere, og vi håper mange finner litt ekstra motivasjon i å være fysisk aktive for en god sak.  

Takk for at dere er #aktivmotkreft sammen med oss. 

For mer informasjon om Aktiv mot kreft og hvordan man kan bidra til vårt arbeid, gå til aktivmotkreft.no