Hopp til hovedinnhold

Derfor trener halvparten av våre medlemmer på gruppetimer

Gruppetimer er veldig populært hos oss, og det er flere grunner til dette. Her får du noen av grunnene til hvorfor det er så populært.

Av Family Sports Club

Vi tilbyr mer enn 50 ulike gruppetimer fordelt på 33 treningssentre. Med egne sykkeltimer, løpegrupper, trening med høy intensitet, grupper for godt voksne, styrketreningsgrupper og BodyMind.

Instruktørene er hverdagshelter

Hos oss vil alle finne en gruppetime som passer, samt en instrukttør de ønsker å komme tilbake til.

– Vi er veldig stolte av våre flinke instruktører eller hverdagshelter som jeg liker å kalle dem, sier Ingvild Lie Indergaard, produktansvarlig for gruppetrening.

Gruppetimer motiverer

Det er utvilsomt motiverende å delta i gruppetimer og siden du får du tilrettelagt for deg, er det også enkelt å melde seg på.

Våre instruktører setter sammen timene med tanke på at trening skal ha effekt samtidig som det skal være gøy. Treningsglede står alltid i fokus.

Gruppetrening forplikter og er lojalitetsskapende

Mange velger nok gruppetrening fordi de ønsker å komme til dekket bord, samt at man forplikter seg til treningen. Å trene med instruktør kan føles trygt, og for noen er det å møte andre treningsglade folk en positiv faktor.

Trener man ofte i gruppetimer, finner man fort en favorittinstruktør, man treffer kanskje også andre man kjenner. Da blir terskelen lavere for å fortsette.

– Du vet hva du går til og du kjenner de du trener med, sier Ingvild.

Mer enn 50 gruppetimer

Vi har et rikt utvalg av gruppetimer. Vår egenutviklede Smilepuls-time er den mest besøkte ved siden av BodyPump og Tabata. Hardhausen, sykkeltimer, styrkekonsepter og andre timer med høy intensitet er også meget populære.

I tillegg har våre nye løpetimer på mølle eller utendørs blitt populære på kort tid.

– Det er tydelig at flere ønsker å trene ute, samtidig som de ønsker å få treningen tilrettelagt og trene med andre, sier Ingvild.

Hun opplever også økning i antall besøk til BodyMind-timer. Vi yoga, pilates, BodyBalance, Mindful Stretch og mobilitet.

Mentaltrening er også viktig

For mange er det lett å glemme at også det mentale har behov for trening og noen ganger trenger man å puste med magen, ikke spurte på en tredemølle.

Ikke all trening trenger å være med høy puls og høy musikk.

– Spesielt kvinner, men også fler og fler menn opplever at våre BodyMind-timer er nyttige i hverdagen for å takle stress, sier Ingvild. .

Ingvild erfarer også at enkelte er skeptiske til gruppetrening, fordi de forbinder det med kompliserte trinnbevegelser foran speil.

– I dag er gruppetrening langt mer enn det. Tiden hvor du behøvde store koordinasjonsferdigheter er over.

– Vi holder fokus på det enkle og effektive, følger noe trender og krydrer med nisjetimer ved etterspørsel.

– Dermed får vi et utvidet og bredt gruppetreningstilbud, hvor de fleste finner en gruppe de trives i, sier Ingvild.

Har du testet flere forskjellige gruppetimer?

Mange sverger til sin ene favoritt når de booker timer, men hva med å velge en gruppetrening du ikke har vært på før? Se om du liker en treningsform du i utgangspunktet er skeptisk til. Kanskje du blir overrasket.

Kort om gruppetrening hos oss

• Vi har mer enn 50 ulike timer på timeplanen

• Vi har gruppetimer både ute og inne

• Vi har sykkeltimer, løpegrupper,  trening med høy intensitet, grupper for godt voksne, styrketreningsgrupper og det vi betegner som BodyMind

• Du bestiller gruppetime online på familysportsclub.no eller via appen vår