Meny
Søk

Suksessoppskriften

Mari kjenner på lykkefølelsen hver dag.

 Å beskrive en lykkefølelse er umulig. Men Mari kjenner på den hver dag. Derfor har hun skrevet huskelapp til seg selv, for at hun aldri skal glemme om hun får lyst til å falle tilbake til gamle vaner. 52-åringen smiler mye. Det har gått et lite halvår siden hun startet, og hun er i mål. 20 kilo er borte. Nå skal hun «bare» fortsette å leve slik hun har lært.

- Jeg lever helt vanlig, spiser på restaurant, og går på fest. Men jeg spiser likevel annerledes enn før, sier Mari Langjordet.
Det er ikke noe stress. Rene produkter, kjøtt, fisk og grønnsaker. Enkle tommelfingerregler som gjør at du slipper å telle kalorier eller veie mat.
Oppskriften 
Hvordan har hun klart det? Og hvordan skal du klare det samme? Det er ikke så vanskelig, Mari har hatt tre viktige grunnsteiner:
  • Jeg brukte lang tid på å motivere meg. Jeg jobber turnus som fengselsbetjent, og vet at det er mange utfordringer når man lever så uregelmessig. De utfordringene ble mye mindre, faktisk ikke-eksisterende da hun først kom i gang. God backing av kollegaer, og litt blåbær når hun ble som mest fysen i 03-04-tiden på nattevaktene.
  • Jeg bestemte meg for å følge opplegget. Ikke møte opp for å stille instruktøren til veggs, men være åpen og ikke stille spørsmål ved det som ble sagt. Det har fungert bra.
  • Jeg satte meg delmål underveis. Jeg har ikke nådd alle målene, men jeg var veldig nær å nå dem, og dermed fikk jeg ingen dårlig følelse.
Roser instruktør og miljø
Mari synes det var veldig positivt å være en del av et positivt miljø, og fremhever det som en av suksessfaktorene for at hun har lykkes. Et oppbyggende sosialt miljø der alle støtter hverandre, deler erfaringer, og avtaler å gå på trening sammen.
Trening ikke nok
Mari trener nå fire dager i uka. Hun har vært medlem – med få avbrekk – på senteret siden tusenårsskiftet. Tidligere trente hun et par dager i snitt.
- Men jeg trente ikke godt nok. Jeg trener mye mer systematisk, og selv styrketrening som jeg før syntes var kjedelig, liker jeg nå. Jeg presser meg også mer, jeg klarte ikke det på egenhånd.
Kiloene kom etter fødsel 
Mari var slank helt til hun fikk to barn med tett mellomrom da hun nærmet seg midten av 30-årene.
I ungdommen hoppet hun 1,69 i høyde, og hun har alltid vært glad i aktivitet. Likevel klarte hun ikke å kvitte seg med alle mammakiloene, og de siste årene har vekten bare gått opp.
- Jeg følte meg så stor siden jeg er så høy, og var ikke komfortabel med egen kropp. Jeg klarte å gå ned seks kilo før sommerferien i fjor, men da ferien var over, hadde jeg gått opp alle kiloene igjen.
Da bestemte Mari seg for å starte på nytt. Og nå har hun skrevet huskelappen som skal hjelpe henne når fristelsene kommer…