Meny
Søk

Suksess med PT!

Linn Hansen er 30 år og jobber som paramedic/ambulansesjåfør. Hun har alltid trent, og hennes fysiske form var godt over gjennomsnittet, også før hun begynte å trene på senteret.

Hva var grunnen til at du begynte å trene hos oss?

Jeg skulle ta opptaksprøven for å bli redningskvinne i Luftambulansen og jeg klarte ikke helt å se hvordan jeg skulle klare det på egenhånd. Orarik og jeg har en felles bekjent og han har pratet mye om hvor bra det er å trene med personlig trener, i tillegg har jeg noen på jobben som trener med PT. Så jeg ble jo litt nysgjerrig og bestemte meg for å ta kontakt for å høre litt mer. Jeg fikk et så bra inntrykk av senteret at jeg bestemte meg for å melde meg inn, og startet ganske raskt med å trene med Orarik.

Du startet å trene med PT for å klare de fysiske kravene, hva er kravene og hvordan var utgangspunktet ditt?

Kravet var 6 hang ups, 30 push ups, 40 sit ups også må man løpe 3000 meter på under 13 minutter. Når jeg hadde første time med Orarik klarte jeg 3 hang ups, 30 push ups, 40 sit ups og løp 3000 meter på under 13 min. På opptaksprøven i juni klarte jeg kravene med god margin, 14 hang ups, 47 push ups, 97 sit ups og løp på 12:57. Jeg tapte litt tid på løpingen fordi jeg hjalp en som slet litt med å komme seg gjennom, jeg tenkte det også kunne være fint å vise den siden av meg selv, at jeg hjelper andre og ikke tenker på meg selv, jeg tapte nok litt tid her men heldigvis gikk det innenfor tidsfristen. På trening tidligere så løp jeg på 12:19.

Opptakskravene er akkurat de samme for menn og damer og man vurderes likt, derfor er få damer som jobber som redningskvinne.  Pr dags dato er det kun 1 kvinnelig redningsmann i Norge, hun jobber på Svalbard. For å kvalifisere til å komme på opptaksprøvene kreves det at du enten er fagarbeider, paramedic eller sykepleier med erfaring fra det prehospitale feltet. I tillegg må man gjennom en teoretisk prøve og en helsesjekk. Selv om jeg klarte de fysiske kravene gikk det ikke helt veien denne gangen, da jeg røk ut på tauredning, det er også det som jeg har jobbet minst med. Men det er nytt opptak om 6 mnd, da skal jeg prøve igjen og jeg skal da ha enda bedre resultater på de fysiske testene. Som jente nytter det ikke å bare klare testene akkurat, man bør kunne vise hva man er god for og det med så god margin som overhodet mulig.

Hvordan har samarbeidet mellom deg og PT Orarik vært?

Det har vært veldig bra, jeg kan ikke få fullrost Orarik nok, han er utrolig dyktig. I begynnelsen trente vi 2 ganger pr uke og etter hvert gikk vi over til 1 gang pr uke. Men jeg fikk også program som jeg fulgte når jeg trente på egenhånd. Jeg fulgte også ett kostholdopplegg som Orarik satte opp, og selv om jeg vanligvis spiser bra så merket jeg stor forskjell når jeg fikk optimalisert kostholdet. Spesielt de måltidene før og etter trening, og det å få i seg nok proteiner.

Hva slags andre positive effekter merker du etter å ha trent med PT?

Jeg kjenner jo at jeg er sterkere, og det hjelper meg mye i jobben, jeg får mye igjen for å ha lært meg å bruke musklene riktig, det er mye tung og ugunstig løfting i ambulansefaget. Og ikke minst … når man er sterkere fysisk så takler man det psykiske bedre også.