Meny
Søk

Marte gikk ned hele 56 kg!

Marte har vært igjennom en stor livsstilsendring!

Marte har vært aktiv hele livet, drev tidligere med hester og var på den tiden normalvektig, kiloen snek seg på etter graviditet, og det ble mer og mer sofaen fremfor aktivitet.

I oktober fikk hun se noen bilder av seg selv som gjorde hun valgte å snu opp ned på livet sitt, hun sier selv at hun fortsatt husker dagen hun meldte seg inn på Family Sports Club, 20 oktober 2015. Det var den dagen alt snudde. Og under ett år etter fullførte hun Oslos bratteste! For en prestasjon!

Hva slags tips har du til de som syns det er vanskelig å komme i gang med trening?

Ikke gi deg! Prøv ut forskjellige ting til du finner en aktivitet som du liker å holde på med. Det er kanskje vondt og tungt å begynne, men det blir bedre. Vær litt sosial på senteret det gjør at det er litt lettere å komme seg hit. Da er Family Sports club Skarnes helt topp, jeg føler meg alltid velkommen her, og det hender jeg blir litt ivrig og trener litt mye, da er de flinke til å bremse meg litt.

Du har gjort en solid innsats med den vektnedgangen du har hatt, har du noen gode tips å komme med til de som har lyst til å oppnå noe av det samme som deg?

Jeg føler jeg selv har gjort mange små grep, ingen raske løsninger. Små endringer hele veien som har utgjort mye. Det finnes mange måter å nå målet på, jeg har valgt ett lavkarbo kosthold. Så har dermed kuttet ut mye av karbohydratene, og jeg spiser mye grønnsaker. Også er jeg opptatt av å spise ren mat. dvs at jeg lager maten fra bunnen av. I tillegg til trening på FSC så liker jeg å gå litt turer, men jeg ser ikke på det som trening, det er bare restitusjon når jeg har trent flere dager etter hverandre.

Alle kan få det til når jeg fikk det til, jeg hadde prøvd så utrolig mye forskjellig, bare gi det litt tid og ikke gi opp. Det tok litt tid før jeg merket nedgang på vekta, men jeg merket det raskt på overskuddet.

Du trener jo nesten bare gruppetrening, hva er det du liker så godt med den type trening?

Jeg liker så godt det sosiale, også har dere har så mange utrolige dyktige instruktører, som er så flinke til å motivere. Bare ett smil eller ett lite blunk betyr så mye. Man føler seg sett, og jeg får litt ekstra å gi. Det er jo ikke uten grunn at det heter Family Sports club, det er som en stor familie her.

Hva slags andre «positive bivirkninger» har du merket av livsstilsendringen din?

Jeg jobber som medisinsk sekretær på Byparken legesenter, og helsefagarbeider for rus og psykiatri, jobber med mye stress og jeg merker at treningen har gjort av at jeg takler dette mye bedre.

Er jeg sliten så reiser jeg å trener, er jeg lei meg så reiser jeg å trener og er jeg i godt humør reiser jeg også å trener. Og en ting er sikkert; jeg er alltid glad når jeg er ferdig.