Meny
Søk

Kettlebell

Gir deg muskler på rekordtid

De har tatt verden med storm, og er også blitt populære i Norge. De opprinnelig russiske vektkulene er kåret til verdens mest effektive styrketrening.

Kettlebells er en forholdsvis ny treningsform i Norge, som kan spores tilbake til 1700-tallets Russland. Der ble kulene med håndtak, som opprinnelig heter girya, brukt som kornknusere og -vekter. Innhøstingen var hardt og langvarig arbeid som tæret på kroppen. Etter dagens økt pleide gårdskarene å bruke vektene til å løse opp verkende muskler i nakke, skuldre, korsrygg og kjernemuskulatur, samtidig som de styrket dem. Det var begynnelsen på dagens kettlebellstrening.

Kettlebells er ikke vekter som erstatter vanlig vekttrening. De skiller seg vesentlig ut ved at de skal svinges i pendlende bevegelser. Kroppen kommer inn i en sentrifugerende bevegelse som mobiliserer hver minste, og svakeste, muskelfiber. - Å løfte og kontrollere en kettlebell tvinger hele kroppen din, og spesielt kjernemuskulaturen, til å arbeide på en dynamisk måte som gir både styrke, kondisjon og utstrekking.

Ifølge American Institute of Exercise (ACE) brenner kettlebelltrening et snitt på 272 kalorier på kun 20 minutter!