Hopp til hovedinnhold

Puls og styrke

Kom i gang med trening og få effekt på kondisjon og styrke med dette enkle programmet.

Varigheten er kort, men intensiteten skal være høy! Hver øvelse utføres i 30 sekunder med 15 sekunder pause mellom hver øvelse. I løpet av pausen gjør du deg klar til neste øvelse. Etter at du har gjennomført alle fem øvelsene, gjør du den samme syklusen en gang til. Etter ca. syv minutter har du både fått opp pulsen og trent ben, kjerne, mage og armer. Gjenta gjerne hele syklusen 2-3 ganger for enda større treningseffekt. Alternativt kan du bygge på med Program 2, eller avansere til neste nivå. 

Jogg

Spark hælene mot setet samtidig som armene beveges opp og ned.

Armhevinger på knærne

Utgangsposisjon er på alle fire. Plasser hendene litt utenfor brystet og senk overkroppen rolig ned og opp. Behold ryggen i samme posisjon under hele øvelsen.

Bensenk annethvert ben

Legg hendene under setet og press korsryggen ned mot hendene dine. Løft bena så du får 90 grader i hofteleddet. Senk så annenhvert ben ned mot gulvet. Pass på at du beholder samme posisjon i ryggen under hele øvelsen.

 

Utfall frem og til siden

Start med føttene samlet og hendene på hoftene. Ta et langt skritt frem med det ene benet og utfør et utfall, du skal ha 90 grader i kneleddet. Returner til utgangsposisjon og snu 45 grader,  ta et nytt utfall med samme ben. Returner til utgangsposisjon og gjenta med det andre benet.

Sidesteg med hopp i firkant

Ta et steg ut til siden og legg på ett hopp. Ta så et steg frem kombinert med et hopp. Samme til andre siden og bakover. 

 

Jeg vil komme igang med trening!