Hopp til hovedinnhold

Treningsprogram: Sete- og lårmuskulatur med strikk

Ingenting føles bedre enn en fresh start på dagen, ikke minst på ferie! Med dette programmet kan du enkelt justere økten din selv, og strikken er superenkel å raske med seg i kofferten. Kombiner gjerne programmet med annen aktivitet, som en gåtur eller en rask svømmeøkt.

Av Family Sports Club

Du trenger:

1 eller 2 strikker  

Slik gjennomfører du treningsprogrammet: 

Tidsbruk:

20 minutter

Alle øvelser utføres i 1 minutt. 

Øvelse 1:

1 minutt 

30 sekunders pause 

Øvelse 2:

1 minutt 

30 sekunders pause 

Øvelse 3:

1 minutt 

30 sekunders pause 

Øvelse 4:

1 minutt 

Etter en runde med 4 øvelser tar du en pause på 1 minutt, så gjentar du alle øvelsene 3 ganger/runder. På de øvelsene der du skal bytte side, bytter du side halvveis altså etter 30 sekunder.

Krabbegange frem og tilbake med strikk

Ha en strikk rett over knærne og en midt på leggen (dette gjelder for alle øvelsene). Bøy knærne og hold rompa nede mens du går små skritt frem og tilbake.  

Hipthrusters med strikk

Legg deg ned på ryggen og ha bena opp på en benk. Skyv hoftene opp samtidig som du presser knærne ut. Senk rolig ned igjen.  

Knebøy med strikk

Senk deg rolig ned i en knebøy, mens du presser knærne ut. Pass på at du alltid har en liten bøy på knærne for å unngå belastningsskade.  

Sideknebøy med strikk

Ha vekten i det ene benet mens du setter det andre til siden i ca skulderbreddes avstand. Gå ned i en knebøy med lik vekt på begge føttene og løft så foten inn igjen til stående posisjon.