Hopp til hovedinnhold

Tren i PT-gruppe: Slik når de ulike treningsmål sammen!

Treningsmål kan være tøft å nå helt på egenhånd. Å trene med personlig trener i en mindre gruppe kan hjelpe deg enten du bare vil investere litt i helsa eller gjennomføre triathlon!

Av Family Sports Club

PT-gruppe er den gylne middelveien mellom «litt for mange på gruppetimen» og «litt for kjedelig å trene alene».

Etter et besøk hos oss i Drøbak er det ingen tvil om at PT-gruppe er et godt alternativ for deg som får motivasjon av å trene med andre. Les og bli inspirert av en fin og sporty gjeng fra Drøbak.

Hver tirsdag kveld møtes en treningsglad gruppe med damer og menn hos oss i Drøbak.

Gjengen med aldersspenn fra 44 år til 58 år har trent sammen siden i høst, og begynner å bli godt kjent med hverandre. Iver, Vibeke, Hege, Mette og Henrik møtes ukentlig til latter og stasjonstrening med høy intensitet med sin personlige trener Andrea.

PT-gruppe er for alle!

Andrea er klar på at det ikke er noen forutsetning at deltagere i en PT-gruppe har likt grunnlag og mål, men at denne gruppa har ganske nærliggende interesseområder.

Hun satte sammen denne gruppa fordi hun merket seg at de var ute etter mye av det samme. Dette er aktive folk som trener regelmessig og er interessert i skadeforebyggende og funksjonell styrketrening rettet mot løp og sykkel.

Deltakerne får også komme med spesifikke ønsker, som for eksempel Vibeke som ville bli sprek til fjellturene.

Andre legger da til trening som går på kjerne, ben og sete, kombinert med bevegelighetstrening, gjør at man bli mer funksjonell i de fleste aktive sammenhenger.

Økt motivasjon med PT-gruppe!

Etter omlag et halvt år er det enstemmig vedtatt at timen med PT-gruppe er en skikkelig motivasjonsvekker, uansett ambisjonsnivå. Hege slet med treningsmotivasjonen. Nå nikker hun og er klar i sin tale.

– Man skulker ikke denne timen hvis ikke det er noe viktig. Du vet noen venter på deg. Og så er jo timen så morsom at den bare fyker avsted. Det blir også lettere å komme seg på annen trening dagen etter.

– Det har faktisk blitt sånn at jeg får streng beskjed av familien min om å komme meg på trening hvis jeg er i litt dårlig humør, for jeg blir alltid en bedre versjon av meg selv av å trene, sier Hege.

Kvalitetstrening

Henrik er enig i at timen med PT-gruppa både er motiverende og morsom. Han er her for skadeforebyggende trening og skyter inn at dette er trening han aldri hadde fått til  på egenhånd.

– Jeg må være trygg på at treningen jeg bruker tid på er av høy kvalitet. Når treningen er ukjent for meg er det viktig å ha Andrea der. Hun vet akkurat hva hun driver med og klarer å se og følge opp hver enkelt av oss, forteller Henrik.

Får også trent lattermusklene

Vibeke fikk dratt med seg venninnen Mette i PT-gruppa. Vibeke har også PT-timer alene med Andrea, men sier at timene med PT-gruppa er morsommere og at det er kort vei til latteren.

Iver er på sin side glad for kameratskapet i form av de småfrekke slengkommentarene, som selvfølgelig alltid er godt ment.

– Vi tåler de små kommentarene til hverandre. De er med på å gjøre hverandre bedre og å gjøre tiden på trening morsommere, sier Iver.

Atmosfæren i gruppa er avslappet og det er tydelig at alle er komfortable med å snart skulle svette og presse seg litt ekstra hardt i hverandres nærvær.  

Ingen konkurranse … eller?

På spørsmål om konkurranseinstinktet trigges av å trene i gruppe heller svarene ganske generelt mot «nei».

Det er tydelig at konkurransen her er den de har med seg selv, fra trening til trening. Midt under økten har Henrik allikevel noe på hjertet: «Får du med på bildet at vektene mine er 10 kg og at Iver sine er 8 kg eller?»

Latteren runger i rommet, og stiger enda et par hakk når de blir gjort oppmerksomme på de alle har påstått at det overhodet ikke er tegn til konkurranseinstinkt i salen på tirsdagskveldene.

Du vil kanskje også lese om: