Meny
Søk

Timebeskrivelse

Bodybalance

Les Mills BODYBALANCE™ er en skånsom blanding av yoga, tai chi og pilates som gjør deg sentrert og rolig. Her ligger fokus på pusten, samtidig som du trener styrke, balanse og bevegelighet til rolig musikk.

Den rolige musikken får deg til å roe ned, samtidig som kombinasjonen av teknikk og bevegelse gir deg en fysisk treningsøkt, indre balanse og harmoni. Du fokuserer hele tiden på pusten samtidig som du trener hele kroppen. 

Bungee

Enkelt og morsomt treningskonsept der hele kroppen blir utfordret! Det er lagt opp til at kroppen skal gå igjennom en komplett treningsøkt av både utholdenhet, hurtighet, spenst og styrke. I Bungee-training konseptet jobber du hardt, sammen med en partner eller i gruppe, etter intervallprinsippet. Det vil si at partneren din må jobbe aktivt for å holde deg igjen ved bruk av den unike Bungee cardiostrikken.

Catslide

Effektiv, funksjonell og intensiv styrketrening som utfordrer hele kroppen. Aller mest må du jobbe med kjernemuskulaturen (coremuskulatur) som er de dype rygg og magemusklene. Vi bruker matter når det er mest effektivt, men timen har også innslag av klassiske elementer fra yoga, styrke- og balansetrening. Det brukes fire svarte matter, som glir mot gulvet. Belastningen reguleres gjennom størrelsen på bevegelsene og antall kontaktflater i underlaget. Fordi det kan gjøres individuelle tilpasninger gjennom hele timen, ut fra hvor sterk en er, kan både nybegynnere og supermosjonister møtes i samme time.

Funksjonell styrke

Funksjonell trening blir ofte omtalt som hensiktsmessig trening, i den forstand at det fokuserer på øvelser som gjør deg sterkere og i bedre stand til å takle hverdagslige gjøremål og aktiviteter. Funksjonell trening utfordrer stabilitet og bevegelighet ved å styrke samspillet mellom musklene i kroppen.

Hensikten med funksjonell trening er ikke først og fremst å få en sterk kropp som ser bra ut, men som fungerer bra og som gjør deg bedre rustet til å takle hverdagslige gjøremål, alt fra å gjøre husarbeid til å skifte hjul på bilen. Derfor er denne formen for trening viktig for både menn og kvinner i alle aldre!
 

Hip Hop 10-14 år

Barna vil lære elementer fra Hip Hop etter Hip Hop musikk. De vil trene på å få en god rytmeforståelse, små dansekombinasjoner, litt styrke og spenst.

Hip hop

Hip Hop er et samlebegrep på ulike stiler innenfor sjangeren. Her får du opp pulsen samt at du får danset til flott musikk. Godt for koordinasjon, samt armer, bein og midje. Passer for alle aldre.

Høypuls

Er primært en kondisjonstime, med basistrinn som utvikles litt underveis. Det er en klasse der vi jobber med én og én sang, og er innom forskjellige grunntrinn. Det er ikke slik at man setter sammen koreografi i sånn veldig avansert form. Her er det variasjon over intensitet.

Kickboksing

Kickboxing er en spennende kampsport og treningsform som kan utøves på forskjellige måter. God teknisk innføring i kickboksing. Timen består av teknikk, styrke, utholdenhet og kroppsbeherskelse. En godt sammensatt time hvor man trener hele kroppen. Passer for alle uansett alder og fysisk form. Kickboksing er effektiv trening, i tillegg til at det er morsomt og variert.

Krønsj Move

Består av kondisjon som beveger bena og hjertet. Spennende variasjoner som henter styrke fra kjernemusklatur og gir kroppen nye utfordringer. God flyt med musikk som gir bevegelsen fart og full effekt. Krønsj move jobber mye med naturlig bevegelse i rommet, bevegelse og koordinasjon. En inspirerende og energisk time.

Krønsj Styrke

Effektiv, funksjonell og intensiv stryrketrening som utfordrer hele kroppen. Krønsj styrke gir deg basis styrke til å tåle ulik belastning bedre og styrker også kjernemusklenen som er de dypere mage og ryggmusklene. Disse er viktige for god kroppsholdning, balanse og er med i alle bevegelser kroppen utfører. Sterke kropp gir lavere risiko for både akutte skader og belastningskader. Og øvelesene vi har plukket ut tar ofte for seg flere muskelgrupper samtidig slik at du også opprettholder en god puls gjennom hele timen. Krønsj styrke bruker kroppen som vekt, og noen øvelser med løse vekter.

Mage,rompe og lår

Et MRL program består som regel av et par-tre bein øvelser, rumpe øvelser samt noen mageøvelser som crunches og sit ups.

Rumpe og magemuskulatur er vårt kraftsenter og bidrar til styrke og kraft i nesten alt vi gjør. Dette er derfor noen av de viktigste muskelgruppene å trene. Mange som sliter med vond rygg eller hofte problemer har ofte svak setemuskulatur. Det å ha kraft i rumpemusklene gjør at du løfter og beveger deg med disse musklene i stedet for å bruke musklene i ryggen.

Pilates

En rolig time som virker forfriskende og gir deg ny energi. Vi styrker indre muskulatur med hovedfokus på mage og rygg, skjelettmuskulaturen.

Pilates kan gi deg sterk og stabil kjernemuskulatur, god holdning og en kroppsbevissthet som følger deg ut fra treningssalen og inn i hverdagen.

Puls/styrke

En kombi time hvor du både får kondisjon og styrke. Styrketrening med stang, manualer og egen kroppsvekt blandes med “pulssanger” på stepkasse og gulv gjennom hele timen. Intensiteten på timen styrer du selv.
 

Step 2

Her henter vi inspirasjon fra Aerobics og flytter den over på stepkasser. Vi jobber med steg, kombinasjoner og blokker. Det betyr at denne timen passer for deg som ønsker litt større utfordringer mht. koordinasjon og øvelser. Treningens hoveddel er en lengre kondisjons sekvens med heftige og kule stegkombinasjoner på stepkassa.

Step styrke

Her får du to i én – både kondisjon og styrke. Enkle og effektive trinn på stepkassen sammen med fengende musikk og masse energi fra instruktør. Du får en smakebit av høy puls under hver kondisjons sang. Styrken utføres med egen kroppsvekt, manualer og/eller vektstang. Timen starter med oppvarming. Deretter annenhver sang step og styrke. Du styrer selv intensiteten under timen, har du lyst kan du ta deg skikkelig ut!

Styrke

Det er mange måter å utvikle styrken i kroppens over 600 muskler på. Du kan velge å trene med frie vekter og manualer, i stasjonære apparater eller med egen kropp som belastning. Ved deltakelse på gruppetimer med styrke, vil du få god og kyndig veiledning på mange gode og hensiktsmessige øvelser som du kan ta med deg videre i din styrketrening.

Forskning de siste 30 årene har vist at styrketrening også gir betydelige helsegevinster. Styrketrening kan forebygge en rekke livsstilssykdommer og øke livskvaliteten hos unge og eldre personer.

TRX

TRX slyngetrening bygger styrke, fleksibilitet, balanse og utholdenhet og brukes av personlige trenere verden over. Men ‘s Health kåret TRX til årets beste treningsverktøy! Alle som driver treningssenter ønsker å være i forkant med nye trender. TRX er et produkt som tilfredsstiller alle kundegrupper, uansett nivå. Kom igang med TRX-gruppetrening eller gi dine personlige trenere et ekstra treningsverktøy.

Zumba

Er en svært løssluppen trenings- og danseform. Det er ingen kjempevanskelige bevegelser, og den grunnleggende ideen er at man skal ha det morsomt og le mye mens man gir alt. Zumba er ikke bygd opp som en lang koreografi, men derimot i små biter, slik at du ikke behøver å huske så mye av gangen.I Zumba er det plass til alle uansett nivå og alder. Du trenger ikke å se ut eller bevege deg på en bestemt måte for å være med og føle deg som en del av gjengen. Slå deg løs til musikken, og du kan ikke unngå å komme i godt humør!

Yoga

Handler om å lytte til kroppen, og om å stilne sinnets aktivitet. Alle kan komme på timene.  Vi gjør enkle øvelser som passer uansett hvilket nivå man er på. I yogatimene åpner vi kroppen i alle retninger, og skaper mer «space» i leddene. Vi løser opp spenninger i kroppen og i bindevevet, og jobber  med særlig fokus på hofter, skuldre og bryst/ rygg. Vi jobber også kontinuerlig med pusten. Yoga handler om å lytte innover og lytte til seg selv. Det er/ skal være uten prestasjoner og uten fokus på å «gjøre», slik det er mye av i hverdagen vår ellers. Det handler om å være med det som er i deg. Din kropp og dine følelser, tanker og spenninger - og akseptere det.

Yogaflow

Er en time som starter med kort avspenning og noen myke strekker. Så går vi over til solhilsen og andre stående øvelser gjennom en rolig flow, etterpå roer vi ned på matten og gjør noen øvelser der før vi avslutter med pusteøvelse/ meditasjon og  avspenning.

Sykkel

Sykkel i sal er ved riktig innstilling av sykkelen en skånsom treningsform. Sett av et par minutter den første gangen du skal være med sammen med instruktøren, så du får hjelp til innstillinger som passer deg.

Gjennom kombinasjoner mellom instrukser fra instruktøren og musikk blir du ledet gjennom ulike typer løyper.

De aller fleste instruktørene har en løypeprofil på storskjerm, hvor du kan tilpasse pulsen etter hvor i timen du er og i tillegg har oversikt over full løypeprofil. Dette gjør det lettere for deg å disponere kreftene gjennom hele økta.

Sykkel deles inn i ulike intensitetsgrader:

Sykkel 1

Denne timen passer perfekt for deg som er nybegynner. Her får du god hjelp til innstilling av sykkelen, og i tillegg er instruktøren veiledende når det gjelder teknikk gjennom hele timen. Denne timen er på 45 minutter, som i tillegg gjør det lettere for deg som er ny til å disponere kreftene. Denne timen fungerer også godt for den erfarne syklisten, som kan kjøre med litt lavere puls og kombinere den med enten annen trening eller videre sykling i etterkant.

Sykkel moderat

Dette er en sykkeltime med en løypeprofil med en lavere intensitetsskala enn en sykkel 2. Her har du mulighet til å kjøre jevnt i hele økta, uten å fokusere for mye på å presse pulsen. Denne timen varer i 60 minutter.

Sykkel 2

Denne timen har en litt høyere grad av intensitet enn en Sykkel 1.Timene er delt inn i alt fra en til flere topper, hvor man kjører variabel grad av intensitet, men hvor pulsen bygges sakte men sikkert opp. Disse timene var normalt i 60 minutter.

Intervall

Disse timene er intensive og bygger puls mot høy intensitetssone flere ganger i løpet av 60 minutter. Dette er timen for deg som vil jobbe og presse deg hardt.

Langkjøring

Denne timen kjøres med en lavere intensitet i 90 minutter. Du ligger moderat eller lavt i puls over lang tid, og holder en jevn flyt gjennom hele økta.

Eventer

Innimellom dukker det opp timer som er «annerledes» og som ikke har en klar definisjon. Her har instruktøren mulighet til å leke litt,og kan også kjøre lengre økter enn normalt. Innimellom er det også flere instruktører som deler på et event. Disse timene legges også inn i Suunto, som er vårt pulsprogram på storskjerm, hvor kundene kan både følge puls grafen og løypeprofilen.