Meny
Søk

3 sprekinger løp 10 for Grete: Vi greide det!

Flere spreke jenter løp i Oslo 20. september. Les 3 av KMT-jentenes historier om livsstilsendring, jernvilje og beinhard innsats for å gjennomføre en milepæl!

Flere spreke jenter løp i Oslo 20. september. Noen løp halvmaraton, og noen løp 10 for Grete. Det som er felles er at ingen av dem ville drømt om at de var i stand til å gjennomføre et slikt løp for et år siden! Etter livsstilsendring og god oppfølging på KMT, i tillegg til jernvilje og beinhard innsats, har de klart det og har allerede planer om å gjenta det!

Mari Nordstrand  (26)


- Gjennom svangerskapet la jeg på meg en god del, min motivasjon var å komme i bedre form samt gå ned noen kilo. 6 uker etter fødselen fikk jeg klarsignal fra legen om å trene som normalt igjen. Jeg har alltid vært veldig glad i fysisk aktivitet, men kjente nå at jeg trengte litt starthjelp. Jeg kom i kontakt med Marie Hov, som lagde et opplegg til meg. Vi kjørte en intervalløkt i uka sammen, resten av jobben skulle jeg gjøre selv. 

Jeg har gått fra å veie godt over 100 kg til nå å veie 87 kg. Da lørdagen kom, kjente jeg at kroppen føltes bra der jeg spent sto og venta på startstreken. Etter en lang og intensiv periode med trening, skulle jeg nå teste formen. Jeg hadde satt meg som mål om å klare 10 km på timen. 

Jeg koste meg ute i løypa, og nøt synet av folkemassen som heiet oss frem. Det var helt fantastisk stemning, og all adrenalin og endorfiner jobbet i takt med pulsen min. 1 km før mål, var pulsen på topp. De siste 200 meter tok jeg ut mine siste krefter og spurtet inn til mål. Tiden min ble på 1 time og 56 sekunder. Endelig var jeg i mål og jeg kunne virkelig juble - det bruset i hele kroppen.  Jeg var utrolig sliten, men jeg hadde klart målet mitt og var kjempestolt av meg selv. Nå  har jeg meldt meg på til neste år, og skal kjempe meg inn til en tid godt under timen!

Ilka Saastad (36)


-Jeg hadde hørt andre som skulle løpe 10 for Grete,  meg jeg turde ikke pga. smerter i kneet. Samtidig, bare 2 uker før løpet, ved hjelp av all kunnskapen jeg har opparbeidet meg hos KMT, motiverte jeg en venninne til å løpe i maraton. Etterhvert tenkte jeg at det eg har sagt til henne, kunne jeg jo sagt til meg selv? Dermed meldte jeg meg på for 10 for Grete?

Pga. kneproblemene, løper jeg gentlig ikke. Jeg danser zumba, er med i styrketimen og andre saltimer jeg liker. Jeg har lært meg å trene ganske variert avhengig av tiden, målet og lysten, så grunnformen er god.

En uke før løpet testet jeg 5km runde. Det gikk ganske bra, og jeg visste dat at jeg trenger litt over en time på 10km. Jeg visste jo også at jeg ikke har noen problemer med å holde meg i bevegelse i f.eks. zumbatimen over en time. Jeg var både sikker på at jeg kom til å klare å løpe hele runden, samtidig var jeg usikker på knærne mine.

Dagen kom, og jeg var veldig nervøs. Men det ble bedre når jeg kom igang. Og jeg løp hele 10km uten pause! Dette hadde jeg drømt om og jeg klarte det! Jeg brukte 1t og 12 min. Og det beste av alt var at jeg ikke hadde noen smerter i knærne. Det var en flott og sterk opplevelse som jeg lever lenge på, og nå har jeg lyst til å løpe mer. Og alt det bare 10 mnd etter min siste fødsel; jeg  har 3 barn på 11mnd, 3 og 4 år. Jeg hadde ikke klart dette uten alt jeg har lært på KMT. Kanskje det blir halvmaraton neste år?

Franziska Stockmann Olsen (35)


-Jeg bestemte meg i mars at jeg skulle løpe 10 for Grete sammen med jeg kjenner. Vi ønsket å gå ned i vekt,  og ville ha noe å jobbe mot. Begge to er glade i å gå turer og være ute, så det passet bra med et slikt løp. Samtidig begynte jeg på Xtravaganza og ikk god oppfølging og oppmuntring til å løpe, trene og jobbe med meg selv. Jeg trente både på tredemølla på KMT på tredemølla og ute.

Jeg hadde som mål å løpe hele veien, men rett før løpet tenkte jeg at bare jeg gjennomførte var det også ok uansett om jeg gikk eller løp. Omstendighetene ville ha det til at jeg ikke kunne trene så mye i ukene før løpet. På løpsdagen, godt i gang med løpet, merket jeg at absolutt ikke hadde lyst til å gå, jeg VILLE løpe hele veien. Og deg gjorde jeg! Jeg løp også forbi endel andre, og det føltes veldig godt. Jeg hadde til og med lyst til å løpe litt til når jeg passerte mål. Det var noe helt annet enn jeg hadde tenkt meg, og nå har jeg meldt meg 2 halvmaraton neste år! Jeg må ærlig innrømme at jeg er stolt av meg selv – 35 år og har aldri løpt mer enn 2 km sammenhengende – klarte 10 km med glans. En herlig følelse!